Mina, EHA LUIK, olen sündinud Võrumaal kolmeteistkümne lapselise perekonna seitsmenda võsuna. Õppisin varakult selgeks kudumise ning heegeldamise. Koolis olin edukas sportlane. Vend Eerik Luik oli meistersportlane – vabamaadluses. Kogu minu perekond huvitus kunstist. Enne Soome kolimist (1972. a) ning kunstile pühendumist tegutsesin köietantsijana ja sõitsin üherattalise jalgrattaga. Esinesin ka Eesti Televisioonis.

Olen elanud Soomes, Rootsis ja Kanadas. Kanadas oli mul võimalus esineda Floridast Tsirkus grupi "Garden Tsirkus Grupp" artistina köiel.

Olen õppinud järgmisi kunstitehnikaid: Antiik & mixmedia, keraamika, vitraaž. Mul on väga suur kirg igasuguse kunsti järele. Ma näen kunsti igal pool, minu silmis on veetilgad kui briljandid mis peegelduvad, puulehed on kui samet, lumi kui vahukoor, keeristormides näen vanameest, kes mõistab kohut meie üle maapeal.

Soovin, et ööpäev oleks 48 tundi pikk, et jõuaks rohkem teha, maalin öösel ja päeval. Minu töid on kollektsionääride kogudes Soomes, Rootsis, Prantsusmaal, Kanadas ja USA-s. Mind on kanada riigi poolt autasustatud "THE 2001 ONTARIO VOLUNTEER SERVICE AWARDS" aukirja ja rinnamärgiga Eesti Kunstnike Koondis Toronto töös. Meeldib väga kududa, heegeldada ja ka nahast töid teha. Praegu on minu 4 maali näitusel Kastellaanimajas koos teiste EKKT kunstnikega. Andsin väikese intervjuu 1. aprillil teie televisiooni.

Olen õppinud kosmeetikat ja hüpnoteraapiat. Hüpnoterapeut aitab inimesel teha elu kergemaks, lahendada probleeme. Kuulusin International Medical and Dental Hypnotherapy Association.

Lõpuks jõudsin ikka tagasi Eestisse. Ma olin võõrsil 38 aastat.

Lugupidamisega

Eha Luik

Telefon: 372 53 333 493